Leveringstid 1-2 hverdage

Indkøbskurv

Der er ingen produkter i kurven.

Strækningskontrol i Danmark – Hvorfor er det en god idé?

Debatten om trafiksikkerhed har i efteråret 2019 og starten af 2020 være buldrende. I 2019 var der en stigning i fatale trafikulykker med 20 % i forhold til året før. Derudover er der i perioden 2015 til 2019 sket en fordobling i antallet ”vanvidsbilister”, som er blevet et populært ord, at benytte om bilister, der overskrider hastighedsgrænserne med over 100 %.

Flere politikere og interesseorganisationer ønsker mere kontrol på farlige og befærdede strækninger. Det er f.eks. Storebæltsbroen og Øresundsbroen, hvor det er blevet vedtaget, at der vil blive indført strækningskontrol.

 

Hvad er strækningskontrol?

En strækningskontrol måler gennemsnitshastigheden mellem to punkter. Hvis gennemsnitshastigheden overstiger den fastsatte hastighedsgrænse, udstedes der en bøde, et klip eller en frakendelse af kørekortet.

I Europa er der over 6.000 strækningskontroller. Særligt Italien og Tjekkiet benytter flittigt denne type fartkamera, men de kan også opleves i Norge.

I Italien kan flere af strækningskontrollerne ligge lige efter hinanden. Det betyder, at man kan køre fra en strækningskontrol ind i en anden. I Norge ligger en stor del af strækningskontrollerne i tunneler. Vi har ikke GPS-dækning i disse og derfor kan vi ikke give dig en gennemsnitshastighed, hvis du kører med en Saphe Drive. Saphe Drive og Saphe One+ vil altid alarmere dig, inden en strækningskontrol.

 

strækninigskamera ikon saphe

 

Tre gode grunde til at indføre strækningskontrol

Først og fremmest sænkes farten på strækningen, hvilket højner trafiksikkerheden markant. Fart er den største dræber i trafikken og står for omkring 4 ud af 10 dødsulykker. Derfor er det essentielt at holde farten nede på farlige strækninger.

Dernæst kører bilister mere jævnt på strækninger med strækningskontroller. Dette betyder, at kapaciteten på strækningen øges og giver bedre gennemstrømning af bilister, som resulterer i mindre kø, idet bilisterne kører med næsten samme gennemsnitshastighed.

Slutteligt gavner strækningskontroller også miljøet, da bilisterne, som nævnt ovenfor kører med næsten samme hastighed på strækningen. Dermed bremser og accelererer bilisterne ikke nær så meget, hvilket mindsker luftforureningen.

 

Vi hjælper dig med at overholde færdselsloven

Saphe trafikalarmer indeholder data på strækningskontrol i hele Europa. På alle alarmer får du en informationstone, når du nærmer dig en strækningskontrol. Saphe Drive angiver desuden din gennemsnitsfart på strækningen i displayet. Ligger din gennemsnitsfart over hastighedsgrænsen får du en alarmlyd.

 

LÆS: Hvorfor kører mange bilister af og til en smule for stærkt i trafikken?

Andre læste også

årets refleksdag
Saphe lyser, igen i år, bløde trafikanter op til årets refleksdag
Saphe tryghed i trafikken
Vores mission er simpel – vi vil skabe tryghed i trafikken
fartkontrol
Fartkontrol i Danmark: Oversigt over fartkontroller og stærekasser
fartgrænser i danmark
Fartgrænser: Se alle hastighedsgrænserne i Danmark

Bliv en del af Danmarks største trafikfællesskab