Leveringstid 1-2 hverdage

Indkøbskurv

Der er ingen produkter i kurven.

Skoleveje: Tryghed for bløde og hårde trafikanter

 

Skoleveje i Danmark danner rammerne for mange nye trafikanters spæde skridt i trafikken. Nogle skal bringes og hentes, andre klarer ærterne selv. Ikke nok med at der ofte er tæt trafik, så er mange af de bløde trafikanter også novicer i trafikken.

Nye trafikanter på vejene, hvad end det er på cykel eller gåben, betyder adfærden kan være uforudsigelige og pludselig. Det sætter os bilister i en situation, hvor vi som kørekortsindehavere skal være ekstra opmærksomme, hver gang vi færdes på en skolevej.

Vores mission er at skabe tryghed i trafikken. Det gør vi også på skolevejene. Du skal blot slå alarmen ”skolevej” til i din Saphe Link App, så får du en diskret alarmlyd, når du nærmer dig en skolevej.

 

Derfor alarmerer vi dig ved en skolevej

Har du din daglige færden på eller omkring en skolevej, kender du nok til den tætte trafik. Aflæsning i højre og venstre side alt imens den refleksklædte skolepatrulje styrer hårdhændet fodgængerfeltet. Der sker meget på skolevejen i morgentimerne, og det giver måske sig selv at man skal være ekstra opmærksom på bløde trafikanter omkring vejen.

Når morgenrykket er løjet af, udgør skoleveje en zone, hvor børn færdes indtil skoledagen er ovre. Det betyder, at du som bilist stadig skal være opmærksom på de bløde trafikanter. Selvom klokken er slået 15, kan et barn stadig befinde sig på vejen uden helt at have orienteret sig i trafikken – skolebørnene er jo nye i trafikken. Netop derfor giver vi dig et lille ”bip”, når du møder en skolevej på din tur.

 

Det kan blive dyrt at køre for stærkt

Ikke nok med du skal være opmærksom på bløde trafikanter, så er der ofte en nedsat fartgrænse på skolevejene. Er speederfoden lidt for tung i sådan en zone, kan det betyde ekstra høje bøder.

Kører du 38 km/t i en 30 km/t zone, betyder det en bøde på 1.500 kroner. Sniger farten sig over 49 km/t, i samme zone, betyder det en betinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 3.500 kroner.

Kør derfor med en Saphe trafikalarm. Så bliver du alarmeret ved skoleveje og fartkontrol.

 

Fokus på de bløde trafikanter

Vi støtter op om Børneulykkesfondens årlige refleksdag. Målet med vores støtte er at sætte fokus på synlighed i trafikken og brugen af reflekser i den mørke tid. Derfor deles der reflekser ud torsdag den 22. oktober 2020. Vi støtter med 5 % af salget af trafikalarmer på vores website i perioden 23. september – 21. oktober.

Køb en Saphe trafikalarm og vær med til at sætte fokus på bløde trafikanter.

Andre læste også

Fartbøder i Sverige
Fartkontrol i Sverige: Stærekasser holder farten nede
fartbøder i sverige
Fartbøder i Sverige: Overblik over hastighedsgrænser og fartbøder
Ebbe Sommerlund
I førersædet med Ebbe Sommerlund
forårsklar bil
Forårsklar bil: 5 gode grunde til at bruge lidt ekstra tid på din bil