Leveringstid 1-2 hverdage

Indkøbskurv

Der er ingen produkter i kurven.

Miljøzoner i Danmark: Det betyder zonerne for dig

Renere luft til borgerne i byerne er målet med indførslen af miljøzoner i fire største danske byer; København, Aarhus, Odense og Aalborg. Med miljøzonerne følger Danmark med i den stigende udvikling af miljøzoner og krav til bilers udledning i Europa. Miljøzonerne i Danmark er afgrænset med skilte og nummerpladescannere.

 

Disse køretøjer er omfattet

I første omgang var det kun lastbiler og busser, der var omfattet af skærpede krav til udledning. Fra den 1. juli 2020 blev ældre dieseldrevne varebiler også omfattet af de strammere udledningskrav, der er i en miljøzone. Ældre varebiler kan dog gøres lovlige, hvis et partikelfilter monteres, og derefter synes med det.

 

Disse køretøjer er ikke omfattet

Hvis du har en normal personbil, autocamper eller benzindreven varebil på under 3,5 tons, og kan have mindre end 9 personer, har du tilladelse til at køre ind i en miljøzone uden bekymring.

Skal du udenlands, skal du være opmærksom på, at EU-lande har forskellige krav til udledning fra biler. Det betyder, at selvom din bil kan køre lovligt i en miljøzone i Danmark, kan det stadig være ulovligt i en række europæiske storbyer. Det kan du læse mere om i vores artikel Miljøzoner i EU: Det skal du huske, inden du kører hjemmefra.

 

Læs mere om miljøzoner på https://miljoezoner.dk/. Her kan du finde ud af, om din bil lever op til kravene for miljøzoner i Danmark. Du kan også læse om, hvilke undtagelser der er f.eks. hvis du kører i en veteranbil.

 

Skab tryghed for dig og dine medbilister – kør med en Saphe trafikalarm.

 

OBS: Ovenstående information er vejledende og skrevet ud fra glædende lovligning på udgivelsestidspunktet.

Andre læste også

Fartbøder i Sverige
Fartkontrol i Sverige: Stærekasser holder farten nede
fartbøder i sverige
Fartbøder i Sverige: Overblik over hastighedsgrænser og fartbøder
Ebbe Sommerlund
I førersædet med Ebbe Sommerlund
forårsklar bil
Forårsklar bil: 5 gode grunde til at bruge lidt ekstra tid på din bil