Leveringstid 1-2 hverdage

Indkøbskurv

Der er ingen produkter i kurven.

Fartkontrol i Tyskland: 6 typer fartkontrol

Tyskland er det land i Europa, der har næstflest fartkontroller kun overgået af Italien. Tyskland har tæt på 5.000 lokationer, hvor der er permanent fartkontrol. I Tyskland findes der overordnet set seks typer fartkontrol – tre faste og tre mobile fartkontroller. De forskellige typer gennemgår vi i denne artikel.

 

Stærekasser i Tyskland

Stærekasser er den mest brugte form for fartkontrol i Europa – og det, er det også i Tyskland. I Tyskland er der lige over 3.800 lokationer, hvor der er placeret en permanent stærekasse.

Stærekasser i Tyskland findes på alle vejtyper - i byer, på landeveje og motorveje. Stærekasser er ofte placeret på vej ind i mindre byer på landet, på bagsiden af motorvejsbroer, rundt i sving eller i bunden af bakker. Målet med stærekasserne er at regulere fart på farlige strækninger.

 

Trafiklyskamera i Tyskland

Trafiklyskameraer er den næst mest udbredte form for fartkontrol i Europa, hvilket også er gældende i Tyskland. I Tyskland findes der to former for trafiklyskamera, hvor kun den ene form fungerer som en fartkontrol.

Der er 451 trafiklyskameraer i Tyskland, der kontrollerer om bilister kører over for rødt lys. Dertil er der 373 trafiklyskameraer, der både kontrollerer om bilister kører over for rødt lys samt aflæser hastigheden.

 

Læs også: Fartbøder i Tyskland: Se fartbøderne for at køre for stærkt

 

Strækningskontrol i Tyskland

Strækningskontrol er en effektiv måde at nedsætte hastigheden på en given strækning. Selvom denne form for fartkontrol er utrolig effektiv, findes strækningskontrol kun to steder i Tyskland.

Strækningskontrol bruges ofte på strækninger med behov for hastighedsnedsættelse. Dette kan være på broer eller i tunneler. På disse strækninger er det især vigtigt at overholde hastighedsbegrænsningen, da det kan skabe særdeles farlige situationer og besværliggøre redning af tilskadekomne.

Du kan læse mere om strækningskontrol i Danmark her.

 

Fotovogn, laser- og radarkontrol samt afstandsmåling

Ovenfor er de tre faste typer fartkontrol gennemgået i Tyskland. Ligesom andre lande bruger det tyske politi også mobil fartkontrol. Af denne type fartkontrol findes der tre former.

Ens for alle er, at de er mobile. Derfor kan de findes på uventede lokationer. Oftest er det dog på strækninger med behov for fartregulering, du vil kunne finde disse former for mobil fartkontrol.

Fotovogne, laser- og radarkontrol er typer af fartkontrol, hvor politiet vil stå i vejkanten, inde af en sidevej, på eller ved broer eller på parkeringspladser. Mulighederne er mange, og dette gør også denne type af fartkontrol meget svær at forudsige placeringen af.

Specielt for Tyskland er indførslen af afstandskontrol. Denne form for fartkontrol gør politiet i stand til at måle afstanden mellem to biler i bevægelse. For lidt afstand mellem to biler kan være farligt. Af den grund, kan politiet derfor give en bøde for, for tæt kørsel på forankørende.

 

Bliv klogere på miljøzoner i Tyskland. Læs om dem her.

 

Saphe trafikalarmer i Tyskland

I Tyskland er det lovligt at benytte Saphe trafikalarmer. Der er dog nogle forhold, du skal føle for at køre lovligt med en Saphe trafikalarm.

Du må kun blive alarmeret om fartkontrol forude, hvis du har én eller flere passagerer med i bilen. Du må nemlig ikke selv modtage alarmer om fartkontrol. Derfor er det principielt din medpassager, der modtager alarmer om fartkontrol forude, hvis personer i køretøjet ønsker at gøres opmærksom på fartkontrol forude.

Kører du alene i Tyskland, er det lovligt at medtage røde alarmer fra en Saphe trafikalarm. Dette kan være fare, bil i nødspor eller skoleveje. Du må altid modtage alarmer, der gør dig opmærksom på hændelser forude.

Du kan nemt tilpasse hvilke alarmer, du kan få fra en Saphe trafikalarm. Vælg alarmtyper, toner og volumen i Saphe Link appen.

I Tyskland koster det en bøde på 558 kr., hvis politiet konstaterer, at du benytter en trafikalarm eller app til at blive advaret om fartkontrol forude.

 

Obs. Ovenstående er vejledende, ikke udtømmende, og skrevet ud fra gældende lov pr. udgivelsesdato.

Andre læste også

I førersædet med Joachim Kay Stender
Strækningskontrol på bro i Danmark
Strækningskontrol i Danmark – Hvorfor er det en god idé?
Oversigt over alarmtyper for Saphe trafikalarmer
Oversigt over alle alarmtyperne Saphe trafikalarmer giver bilister
bilkarma
Undgå dårlig bilkarma – 5 gode færdselsråd