Levering 1-3 hverdage

Indkøbskurv

Der er ingen produkter i kurven.

Gå til sikker betaling

Fartkontrol i EU: Disse fartkontroller skal du være opmærksom på i Europa

Bilen er pakket, og du er rullet ud på de europæiske veje. Alt er godt, og du glæder dig til at komme frem. Pludselig kommer der et kort skarpt lys. Du er blevet blitzet af en fartkontrol. Øv!

Det er en oplevelse, mange bilister der færdes i udlandet, har oplevet. Fartkontroller ser forskellige ud, og der er sågar også forskellige typer af fartkontrol i Europas lande. I Europa findes der i alt tæt på 65.000 fartkontroller.

I denne artikel giver vi dig overblikket over hvilke fartkontroller, du kan forvente at køre forbi i Europa.

 

Stærekasser i Europa

Stærekasser, som er en permanent placeret fartkontrol, er den mest brugte fartkontrol i Europa. Disse kan være placeret i byer, på landeveje og motorveje, og betyder altså, at stærekasser findes på alle vejtyper.

Der er tæt på 45.000 stærekasser, til at kontrollere farten på de europæiske veje, og kan forventes at findes i næsten alle lande i Europa. De eneste lande, der ikke har stærekasser i Europa, er Lichtenstein og Irland.

Læs også: Fartkontrol i Danmark: Oversigt over fartkontroller og stærekasser 

 

Trafiklyskamera i Europa

Trafiklyskamera er den næst mest udbredte form for fartkontrol i Europa og tæller over 11.000 styk.

Der er to typer trafiklyskamera. Den ene type trafiklyskamera kontrollerer kun, om bilister kører over for rødt lys. Den anden type trafiklyskamera fungerer både som fartkontrol og kontrollerer samtidig, om en bilist kører over for rødt lys.

Selvom trafiklyskameraer er en udbredt form for fartkontrol i Europa, er der nogle lande, der ikke har indført dem. Heriblandt er lande som, Danmark, Sverige, Norge, Luxembourg, Malta og Portugal.

 

Strækningskontrol i Europa

Strækningskontrol måler din gennemsnitsfart på en given strækning, og kan ofte findes i forbindelse med tunneler, broer og på strækninger med behov for fartregulering.

I Europa er der omkring 8.000 strækningskontroller. Her er det lande som Belgien, Tjekkiet og Italien, der har flest af denne type fartkontrol.

Selvom denne type af fartkontrol er effektiv til fartregulering, er der en række lande der ikke har indført dem endnu. Heriblandt er Danmark, Sverige, Kroatien, Estland, Letland, Finland, Grækenland, Malta og Rumænien.

 

Fotovogn, laser- og radarkontroller samt afstandsmåling i Europa

Udover de permanente fartkontroller som stærekasser, trafiklyskameraer og strækningskontroller er der de mobile fartkontroller.

Disse typer fartkontrol bruges i alle lande. Ens for alle typer fartkontrol er at de ofte er placeret på lokationer, hvor der er behov for fartregulering, eksempelvis i byzoner, lande- og motorveje.

I og med det er mobile former for fartkontrol, kan de være uventede steder. Fotovogne, laser- og radarkontroller er ofte placeret ved p-pladser langs en vej, sideveje, i indkørsler, på broer, ved til og fra kørsler på motorveje og i siden af vejkanten.

I Tyskland er der indført afstandsmåling, der gør det muligt for politiet at måle afstanden mellem to biler og koble det med hastighed. Ved for tæt afstand til forankørende gives der en bøde. Denne type af fartkontrol er også mobil.

Det er sådan set kun fantasien, der sætter grænser for, hvor du kan finde en mobil fartkontrol. Det er op til politiet at finde den lokation, de finder mest relevant for at få nedbragt farten på en strækning med behov for fartregulering.

 

Saphe trafikalarmer gør dig opmærksom på fartkontrol

De fleste af os bilister har prøvet at opdage en fotovogn eller stærekasse i sidste øjeblik, samtidig med at speederfoden måske har været lidt for tung.

Kører med du med en Saphe trafikalarm, bliver du alarmeret inden du møder en fartkontrol. Saphe trafikalarmer indeholder alle typer fartkontrol*.

Alle permanente fartkontroller som stærekasser, trafiklyskamera og strækningskontroller bliver opdateret løbende i Saphe trafikalarmer. Fartkontroller som fotovogne, laser- og radarkontrol indrapporteres af Saphes store trafikfællesskab, der tæller over 1.000.000 alene i Danmark.

Vores mission er at skabe tryghed i trafikken. Derfor giver vi både en alarm, hvis du kører lidt for stærkt ved en fartkontrol, men vi giver dig også et lille bip, hvis du kører inden for fartgrænserne, ved en fartkontrol. Det kalder vi for Smart Alarm, som er udviklet, for at du kan føle dig mere tryg som bilist på vejen.

 

Saphe trafikalarmer virker i hele Europa

Udover at Saphe trafikalarmer indeholder alle typer fartkontrol, virker trafikalarmerne også i hele Europa. Faktisk virker Saphe trafikalarmer i 97 lande i verden.

Vi har over 100.000 fartkontroller registreret i vores database. Det har vi, fordi vi vil skabe tryghed i trafikken for dig. Så bliver du ikke overrasket over fartkontroller på din færden i trafikken.

Vi holder konstant vores database opdateret, blandt andet ved hjælp af data fra over 11.000.000 bilister i Europa. Det store trafikfællesskab gør, vi kan holde dig opdateret om fartkontroller og ulykker på de Europæiske veje.

 

Har du ikke en Saphe trafikalarm endnu? Find den, der passer dit behov.

 

Brug af Saphe trafikalarmer i udlandet

Saphe trafikalarmer er lovlige at bruge i de fleste lande i Europa.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er lovligt at bruge en trafikalarm i lande som Frankrig og Schweiz. Du kan læse mere om hvilke lande, der har forbud mod at advare om fartkontroller her.

I Tyskland er det ulovligt at bruge en app til at advare om fartkontrol forude, men det er dog lovligt at bruge en trafikalarm i Tyskland. Den må bruges til at advare om fare forude og dermed højne trafiksikkerheden. Hvis du har en passager med i bilen, er det lovligt, i Tyskland, at blive advaret om fartkontrol forude.

 

*Saphe One indeholder ikke data på trafiklyskamera eller strækningskontrol.

Denne artikel er vejledende. Lovgivning og opførsel af fartkontroller i Europa bliver ændret løbende.

Saphe Drive Pro inkl. 12 mdr. abonnement
599,00kr.
Saphe Drive Pro trafikalarm
199,00kr.

Andre læste også

Uopmærksomhed og manglende orientering forårsager dødsulykker
Sikkerhed i førersædet: 40% af danskerne vælger trafikalarmer!
Strækningskontrol er nu aktiv på Storebælt
Nu kan du se alle hastighedsgrænser i Danmark!