Leveringstid 1-2 hverdage

Indkøbskurv

Der er ingen produkter i kurven.

Bødetakster 2021: Ved denne hastighed får du et klip i kørekortet

Vi har tidligere sat fokus på fartbøderne for at køre for stærkt i bil. Fart er nemlig en af de største syndere i forbindelse med færdselsuheld. Speederfoden kan være bevidst eller ubevidst tung. Men hvilken konsekvens kan det have for dit kørekort, hvis den bliver lidt for tung? I denne artikel kan du læse om hvilke hastigheder, der udløser klip i kørekortet.

 

Klip i kørekort

Kører du mere end 30 % for stærkt i forhold til gældende fartgrænse, udløser det ét klip. Du vil få et klip i kørekortet ved en hastighedsforseelse op til 60 % i forhold til gældende fartgrænse. Over dette, vil du få en frakendelse af kørekortet. Et klip i kørekortet udløser også et tillæg på 500 kroner til Offerfonden udover den pågældende bøde.

Du kan også få klip i kørekortet for andre færdselslovsovertrædelser, som f.eks. som at betjene en håndholdt telefon eller køre tæt i trafikken. Klip i kørekortet er dermed ikke kun hastighedsbestemt. Årsagen til klippene har ingen betydning i forhold til at kørekortet bliver frakendt.

Tre klip inden for tre år giver en betinget frakendelse. Få du tre klip inden for tre år skal du op til en orienterende teori- og køreprøve.

 

Læs også: Bødetakster 2021: Disse forseelser giver et klip i kørekortet

 

Oversigt over fartgrænse og hastighed for klip i kørekort

Fartgrænse (km/t)Hastighed for klip i kørekort (km/t)
5066-80
6079-96
7092-112
80105-128
90118-144
100131-159
110144-159
130*-

 

*Ved en fart på over 130 km/t er der tale om bøder, højhastighedstillæg og en betinget frakendelse ved over 160 km/t. Derfor er det ikke muligt at få en klip i kørekortet ved den hastighed.

 

Bliv alarmeret ved faste og mobile fartkontroller – Køb en Saphe trafikalarm

 

Førstegangserhververe og klip i kørekort

Førstegangserhververe af kørekort har kun mulighed for to klip i kortet inden frakendelse af kørekort. Denne regel gælder for de første tre år efter erhvervelse af kørekort. Kørekortet kan generhverves ved at gennemføre særlig køreundervisning og en bestået kontrollerende køreprøve. Er forseelsen af særlig grov karakter kan politiet inddrage førerretten permanent.

 

Træt af fartbøder? Sammenlign vores trafikalarmer og find den der passer dig bedst

Læs også: Bødetakster 2021: Alt du skal vide om bøder, klip og frakendelser af kørekort

 

OBS: Ovenstående er vejledende, ikke udtømmende og skrevet ud fra gældende lov pr. udgivelsesdatoen. Vi henviser til Politiets hjemmeside for mere information.

Andre læste også

Fartbøder i Sverige
Fartkontrol i Sverige: Stærekasser holder farten nede
fartbøder i sverige
Fartbøder i Sverige: Overblik over hastighedsgrænser og fartbøder
Ebbe Sommerlund
I førersædet med Ebbe Sommerlund
forårsklar bil
Forårsklar bil: 5 gode grunde til at bruge lidt ekstra tid på din bil