Leveringstid 1-2 hverdage

Indkøbskurv

Der er ingen produkter i kurven.

Bødetakster 2021: Hastighed og bøder med trailer og campingvogn

Hægter du en trailer eller campingvogn bag på din bil, skal du være opmærksom på din hastighed og bødesatser for overlastning. For høj hastighed med trailer eller campingvogn kan nemlig udgøre en øget fare i trafikken. Møre dæk og forkert lastede trailere og campingvogne kan ikke blot være til fare for dig, men kan også udgøre stor fare for bilister omkring dig.

 

Hastighed og bøder for trailer og campingvogn

Når der er læs på anhængertrækket, er der skærpede regler med hensyn til hastighedsforseelser. Færdselsloven foreskriver, at en hastighedsovertrædelse på mere end 30 % giver et klip i kørekortet. Modsat de mere en 60 %, der skal til at for at få en betinget frakendelse af kørekortet i en personbil uden påhæng, skal der blot 40 % øget fart til ved kørsel med påhæng.

Når du har hægtet en trailer eller campignvogn på krogen må du maksimalt køre med hastighed på 80 km/t uden for byer, medmindre du har en Tempo 100 godkendt trailer eller campignvogn.

I byer må du køre 50 km/t, medmindre anden hastighedsbegrænsning er angivet.

 

Oversigt over fartgrænser

VejtypeHastighed (km/t)Klip (km/t)Betinget frakendelse (km/t)
Byzone5066-7071+
Landevej80105-112113+
Motorvej80 (100) *105-112 (129-140)113+ (141+)

*Tempo 100 godkendelse. Dette gør det lovligt at køre 100 km/t på motorvej i Danmark. Din bil og anhænger skal dog opfylde en række krav. Du kan også få en tysk Tempo 100 godkendelse.

 

Læs også: Hvornår er det en betinget eller ubetinget frakendelse?

 

Det skal du være opmærksom på

Det er ulovligt at køre med en trailer, der er for tungt lastet. Bøden er minimum 1.000 kroner og regnes ud i procentmæssig overvægt. Her tillægges 75 kroner per procent vægten er overskredet. En normal trailer, som en havetrailer, må laste 325 kg. Et eksempel på en tilladt last er 18 fliser (40x40) eller cirka 40 skovlfulde tørt grus.

 

Med et almindeligt kørekort (B kørekort), er det tilladt at køre med en trailer med en totalvægt på 750 kilo. Du skal dog være opmærksom på om bilen må trække det, og om trailers totalvægt overstiger bilens tilladte totalvægt på 3.500 kg. Find din bils tilladte trækvægt på registreringsattesten.

Har du en trailer eller campingvogn, hvis total vægt er højere end 750 kg., skal du have et udvidet kørekort. Med et B+ kørekort (bil og trailer) må totalvægten være 4.250 kg. Med et B/E (trailerkørekort) må vogntogets totalvægt være 7.000 kg. Anhængeren må trække 3.500 kg..

 

Bliv alarmeret om fare på vejen og hastighedskontrol – køb en Saphe trafikalarm

Læs også: Bødetakster 2021: Alt du skal vide om bøder, klip og frakendelser af kørekort

 

OBS: Ovenstående er vejledende, ikke udtømmende og skrevet ud fra gældende lov pr. udgivelsesdatoen. Vi henviser til Politiets hjemmeside for mere information.

Andre læste også

Fartbøder i Sverige
Fartkontrol i Sverige: Stærekasser holder farten nede
fartbøder i sverige
Fartbøder i Sverige: Overblik over hastighedsgrænser og fartbøder
Ebbe Sommerlund
I førersædet med Ebbe Sommerlund
forårsklar bil
Forårsklar bil: 5 gode grunde til at bruge lidt ekstra tid på din bil