Leveringstid 1-2 hverdage

Indkøbskurv

Der er ingen produkter i kurven.

Bødetakster 2020: Fartgrænser og bøder med trailer og campingvogn

Hægter du en trailer eller campingvogn bag på din bil, skal du være opmærksom på særlige fartgrænser og tilhørende bødesatser for overlastning. Både trailere og campingvogne kan nemlig udgøre en øget fare i trafikken. Møre dæk og forkert lastede trailere og campingvogne kan ikke blot være til fare for dig, men kan også udgøre stor fare for bilister omkring dig.

 

Fartgrænser og bøder for almindelige trailere og campingvogne

Når der er læs på anhængertrækket, er der skærpede regler med hensyn til hastighedsforseelser. Færdselsloven foreskriver, at en hastighedsovertrædelse på mere end 30 % giver et klip i kørekortet.  Modsat de mere en 60 %, der skal til at for at få en betinget frakendelse af kørekortet i en personbil uden påhæng, skal der blot 40 % øget fart til ved kørsel med påhæng.

 

Oversigt over fartgrænser

Vejtype Hastighed (km/t) Klip (km/t) Betinget frakendelse (km/t)
Byzone 50 66-70 71+
Landevej 80 105-112 113+
Motorvej 80 (100) * 105-112 (129-140) 113+ (141+)

*Tempo 100 godkendelse. Dette gør det lovligt at køre 100 km/t på motorvej i Danmark. Din bil og anhænger skal dog opfylde en række krav. Du kan også få en tysk Tempo 100 godkendelse.

 

Læs også: Hvornår er det en betinget eller ubetinget frakendelse?

 

Det skal du være opmærksom på

Det er ulovligt at køre med en trailer, der er for tungt lastet. Bøden er minimum 1.000 kroner og regnes ud i procentmæssig overvægt. Her tillægges 75 kroner per procent vægten er overskredet. En normal trailer, som en havetrailer, må laste 325 kg. Et eksempel på en tilladt last er 18 fliser (40×40) eller cirka 40 skovlfulde tørt grus.

 

Med et almindeligt kørekort (B kørekort), er det tilladt at køre med en trailer med en totalvægt på 750 kilo. Du skal dog være opmærksom på om bilen må trække det, og om trailers totalvægt overstiger bilens tilladte totalvægt på 3.500 kg. Find din bils tilladte trækvægt på registreringsattesten.

Har du en trailer eller campingvogn, hvis total vægt er højere end 750 kg., skal du have et udvidet kørekort. Med et B+ kørekort (bil og trailer) må totalvægten være 4.250 kg. Med et B/E (trailerkørekort) må vogntogets totalvægt være 7.000 kg. Anhængeren må trække 3.500 kg..

 

Bliv alarmeret om fare på vejen og hastighedskontrol – køb en Saphe trafikalarm

Læs også: Bødetakster 2020: Alt du skal vide om bøder, klip og frakendelser af kørekort

 

OBS: Ovenstående er vejledende, ikke udtømmende og skrevet ud fra gældende lov pr. udgivelsesdatoen. Vi henviser til Politiets hjemmeside for mere information.

Andre læste også

årets refleksdag
Saphe lyser, igen i år, bløde trafikanter op til årets refleksdag
Saphe tryghed i trafikken
Vores mission er simpel – vi vil skabe tryghed i trafikken
fartkontrol
Fartkontrol i Danmark: Oversigt over fartkontroller og stærekasser
fartgrænser i danmark
Fartgrænser: Se alle hastighedsgrænserne i Danmark

Bliv en del af Danmarks største trafikfællesskab